måndag 28 november 2011

Stilleben

Jennys egenskapade masker hemifrån.

Omgjord i photoshop.

Jag och Johanna hade kameran på ett stativ. Annars skulle bilderna bli suddiga, på grund av ljusinsläppet i kameran. Vi skapade en egen studio i ett litet rum.

2 kommentarer:

  1. Hej Jenny.

    Det var jätteroligt att sitta framför photoshop med dig och arbeta. Jag lärde mig massa nytt. Kommer du ihåg hur vi gjorde med bild nr.2 där vi skapade ett nytt lager och gjorde det färglöst, sen suddade vi på den röda masken så att den kom fram i färg istället.
    Det är ett jättebra sätt att använda på andra foton också för att få en stilren och mystisk effekt.
    Alla dina foton blev superbra och tycker att du ska fortsötta experimentera med foto-effekter, ljus och photoshop.

    Bra jobbat, och lycka till i framtiden med ditt fotande.
    / Frida

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad fantastiska foton! Du hade tagit med dig masker som du gjort hemma för att skapa ett stilleben med. Vilka tjusiga och färgsprakande och häftiga skapelser att fotografera. Vi satte igång med att titta på stilleben och skapa en fotostudio med ljussättning och stativ. Du arrangerade maskerna på ett bord, i massa olika konstellationer. De första blev väldigt ljusa, eller hur? För att få en mer dramatisk ljussättning med skuggor valde vi en mindre bordslampa att ljussätta med. Det blev superläckra skuggspel när du lade maskerna på den vita duken med en tröja under, visst? Sedan tittade vi på det vi fotat i datorn, då såg du hur det blivit och kom på nya sätt du ville testa att arrangera och fota. Det var ett jättebra sätt att få syn på något och se hur man kan utveckla ytterligare. Värt att komma ihåg!
    Vad roligt det var att fota med dig! Den dagen kommer jag att minnas. Hoppas du tyckte det med. :) Fortsätt fota och vara så kreativ som du är!
    Kram /Johanna

    SvaraRadera